BLOG KULINARNY

Desery na Walentynki – Przez żołądek do serca cz. 2

Przez żołądek do serca - cz. 2 Kontynuując nasz Walentynkowy cykl "Przez żołądek do serca", Szef Kuchni Wiesław Bober pragnie w tym roku przybliżyć Wam tę tradycję. Od zarania dziejów ludzie wiedzieli, że poprzez podanie pysznego posiłku, zaspokoją u...

Życzenia na Nowy 2019 Rok

Szanowni Państwo, rok 2018 był wspaniałym rokiem, specjalnie dla naszych Gości wprowadziliśmy kilka pozytywnych zmian w Restauracji. Szef Kuchni Wiesław Bober po raz kolejny zdobył dla Restauracji kilka wyróżnień i nagród, jednocześnie samemu będąc w...

Szef Kuchni Wiesław Bober na VII Kulinarnym Rajdzie Mistrzów we Wrocławiu

VII Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu Szef Kuchni Wiesław Bober jak zawsze aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce. 26 października 2018 we wrocławskim Haston City Hotel przy ulicy Irysowej 1-3 odbył się VII Kulinarny...

Rubin Food Group – gigant na rynku mięsnym

Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym Szef Kuchni Wiesław Bober od lat współpracuje z różnymi wielkimi działaczami na rynku gastronomii. Jednym z nich jest Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym - którego Wiesław Bober jest ambasadorem. Pragniemy przedstawić...

Kuchnia Maroka – z kulinarną wizytą w Oriencie

Niepowtarzalna kuchnia Maroka Kilka dni temu Szef Kuchni Wiesław Bober wraz z małżonką Grażyną i przyjaciółmi wzięli udział w orientalnej uczcie smakowej, wybrali się bowiem w kulinarną podróż do Maroka. Wyprawa obfitowała oczywiście w degustacje...

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia Na początek szybka definicja dla przypomnienia Owoce morza (wł.: frutti di mare) – jadalne skorupiaki i mięczaki morskie spożywane przez człowieka, rozmaicie przyrządzane lub surowe. W krajach...

Życzenia na Nowy 2019 Rok

Szanowni Państwo, rok 2018 był wspaniałym rokiem, specjalnie dla naszych Gości wprowadziliśmy kilka pozytywnych zmian w Restauracji. Szef Kuchni Wiesław Bober po raz kolejny zdobył dla Restauracji kilka wyróżnień i nagród, jednocześnie samemu będąc w...

Rubin Food Group – gigant na rynku mięsnym

Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym Szef Kuchni Wiesław Bober od lat współpracuje z różnymi wielkimi działaczami na rynku gastronomii. Jednym z nich jest Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym - którego Wiesław Bober jest ambasadorem. Pragniemy przedstawić...

Kuchnia Maroka – z kulinarną wizytą w Oriencie

Niepowtarzalna kuchnia Maroka Kilka dni temu Szef Kuchni Wiesław Bober wraz z małżonką Grażyną i przyjaciółmi wzięli udział w orientalnej uczcie smakowej, wybrali się bowiem w kulinarną podróż do Maroka. Wyprawa obfitowała oczywiście w degustacje...

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia Na początek szybka definicja dla przypomnienia Owoce morza (wł.: frutti di mare) – jadalne skorupiaki i mięczaki morskie spożywane przez człowieka, rozmaicie przyrządzane lub surowe. W krajach...

Przez żołądek do serca cz.1

Przez żołądek do serca cz.1 Walentynki powinny trwać cały rok, można powiedzieć, że w Restauracji Wzorcownia trwają codziennie. Obiady dla zakochanych, romantyczne kolacje czy rodzinne spotkania to idealne momenty na wspólną degustację potraw, które pobudzą nasze...

Jak przygotować comber z królika?

Jak przygotować comber z królika? Naszą kulinarną podróż rozpocznijmy od wyjaśnienia słowa ''comber'' Comber [niem.], krzyżówka, mięso z kością z części lędźwiowej grzbietu zwierząt rzeźnych (gł. owiec) i łownych, także królików. A o tym jak przygotować...