Kulinarny Talent 2018 – konkurs kulinarny Roberta Sowy

Kilka dni temu, a dokładnie 22 marca w Warszawie w  ramach największych targów branży HoReCa w Polsce – 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych , odbyła się kolejna edycja autorskiego konkursy kulinarnego mistrza kuchni Roberta Sowy. Edycja o tyle ważna, że jubileuszowa, była to już 10. edycja tego prestiżowego konkursu kulinarnego. Szef kuchni Wiesław Bober został zaproszony do współpracy przy konkursie – wraz z kilkoma świetnymi kucharzami był członkiem jury. W jury profesjonalistów zasiadali również między innymi: Jerzy Pasikowski, Tomasz Purol, Patryk Dziamski, Teo Vafidis, Wojciech Modest Amaro, Joseph Seeletso, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Kazubski, Rafał Targosz, Marcin Budynek, Tomasz Borucki, Joanna Ochniak, Iwona Niemczewska, Paweł Mieszała, Teo Vafidis. Zmagania konkursowe obserwowali takżeKurt Scheller, Karol Okrasa, Pascal Brodnicki, Marcin Przybysz, Carlos Gonzales-Tejera, Katarzyna Dowbor, Agnieszka Popielewicz, Andrzej Strejlau i Piotr Adamczewski. Dwukrotnym gościem honorowym konkursu była Pani Jolanta Kwaśniewska.

Konkurs poprowadzili: dziennikarz, prezenter i autor programów telewizyjnych Krzysztof Ibisz oraz gospodarz imprezy – Robert Sowa.

O wydarzeniu opowiada organizator – Robert Sowa:

 

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne – EuroGastro i konkursy kulinarne im towarzyszące to wyjątkowe wydarzenie w których warto uczestniczyć, z niecierpliwością czekamy na kolejną edycję.

Więcej o konkursie na stronie organizatora – Roberta Sowy www.sowarobert.pl.

Fotografie dzięki uprzejmości www.akpa.pl