Życzenia noworoczne 2025
Drodzy Goście i Przyjaciele, Wraz z nadejściem Nowego Roku pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia w imieniu całego zespołu kuchennego! Niech 2025 rok przyniesie Wam mnóstwo smakowitych chwil, pełnych radości, zdrowia i miłości. Oby każdy dzień był jak dobrze...
9.Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel
9. Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel we Wrocławiu Za nami 9. Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel we Wrocławiu, który odbył się 22 października 2021. Szef Kuchni Wiesław Bober miał przyjemność po raz kolejny być Jurorem podczas tego wyjątkowego...
Desery na Walentynki – Przez żołądek do serca cz. 2
Przez żołądek do serca - cz. 2 Kontynuując nasz Walentynkowy cykl "Przez żołądek do serca", Szef Kuchni Wiesław Bober pragnie w tym roku przybliżyć Wam tę tradycję. Od zarania dziejów ludzie wiedzieli, że poprzez podanie pysznego posiłku, zaspokoją u...
Życzenia na Nowy 2019 Rok
Szanowni Państwo, rok 2018 był wspaniałym rokiem, specjalnie dla naszych Gości wprowadziliśmy kilka pozytywnych zmian w Restauracji. Szef Kuchni Wiesław Bober po raz kolejny zdobył dla Restauracji kilka wyróżnień i nagród, jednocześnie samemu będąc w...
Szef Kuchni Wiesław Bober na VII Kulinarnym Rajdzie Mistrzów we Wrocławiu
VII Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu Szef Kuchni Wiesław Bober jak zawsze aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce. 26 października 2018 we wrocławskim Haston City Hotel przy ulicy Irysowej 1-3 odbył się VII Kulinarny...
Rubin Food Group – gigant na rynku mięsnym
Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym Szef Kuchni Wiesław Bober od lat współpracuje z różnymi wielkimi działaczami na rynku gastronomii. Jednym z nich jest Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym - którego Wiesław Bober jest ambasadorem. Pragniemy przedstawić...
Kuchnia Maroka – z kulinarną wizytą w Oriencie
Niepowtarzalna kuchnia Maroka Kilka dni temu Szef Kuchni Wiesław Bober wraz z małżonką Grażyną i przyjaciółmi wzięli udział w orientalnej uczcie smakowej, wybrali się bowiem w kulinarną podróż do Maroka. Wyprawa obfitowała oczywiście w degustacje...
Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia
Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia Na początek szybka definicja dla przypomnienia Owoce morza (wł.: frutti di mare) – jadalne skorupiaki i mięczaki morskie spożywane przez człowieka, rozmaicie przyrządzane lub surowe. W krajach...
Kulinarny Talent 2018 – konkurs kulinarny Roberta Sowy
Kulinarny Talent 2018 - konkurs kulinarny Roberta Sowy Kilka dni temu, a dokładnie 22 marca w Warszawie w ramach największych targów branży HoReCa w Polsce - 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych , odbyła się kolejna edycja autorskiego konkursy...
Przez żołądek do serca cz.1
Przez żołądek do serca cz.1 Walentynki powinny trwać cały rok, można powiedzieć, że w Restauracji Wzorcownia trwają codziennie. Obiady dla zakochanych, romantyczne kolacje czy rodzinne spotkania to idealne momenty na wspólną degustację potraw, które pobudzą nasze...