BLOG KULINARNY

Szef Kuchni Wiesław Bober na VII Kulinarnym Rajdzie Mistrzów we Wrocławiu

VII Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu Szef Kuchni Wiesław Bober jak zawsze aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce. 26 października 2018 we wrocławskim Haston City Hotel przy ulicy Irysowej 1-3 odbył się VII Kulinarny...

Rubin Food Group – gigant na rynku mięsnym

Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym Szef Kuchni Wiesław Bober od lat współpracuje z różnymi wielkimi działaczami na rynku gastronomii. Jednym z nich jest Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym - którego Wiesław Bober jest ambasadorem. Pragniemy przedstawić...

Kuchnia Maroka – z kulinarną wizytą w Oriencie

Niepowtarzalna kuchnia Maroka Kilka dni temu Szef Kuchni Wiesław Bober wraz z małżonką Grażyną i przyjaciółmi wzięli udział w orientalnej uczcie smakowej, wybrali się bowiem w kulinarną podróż do Maroka. Wyprawa obfitowała oczywiście w degustacje...

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia Na początek szybka definicja dla przypomnienia Owoce morza (wł.: frutti di mare) – jadalne skorupiaki i mięczaki morskie spożywane przez człowieka, rozmaicie przyrządzane lub surowe. W krajach...

Kulinarny Talent 2018 – konkurs kulinarny Roberta Sowy

Kulinarny Talent 2018 - konkurs kulinarny Roberta Sowy Kilka dni temu, a dokładnie 22 marca w Warszawie w  ramach największych targów branży HoReCa w Polsce - 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych , odbyła się kolejna edycja autorskiego konkursy...

Przez żołądek do serca cz.1

Przez żołądek do serca cz.1 Walentynki powinny trwać cały rok, można powiedzieć, że w Restauracji Wzorcownia trwają codziennie. Obiady dla zakochanych, romantyczne kolacje czy rodzinne spotkania to idealne momenty na wspólną degustację potraw, które pobudzą nasze...

Rubin Food Group – gigant na rynku mięsnym

Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym Szef Kuchni Wiesław Bober od lat współpracuje z różnymi wielkimi działaczami na rynku gastronomii. Jednym z nich jest Rubin Food Group - gigant na rynku mięsnym - którego Wiesław Bober jest ambasadorem. Pragniemy przedstawić...

Kuchnia Maroka – z kulinarną wizytą w Oriencie

Niepowtarzalna kuchnia Maroka Kilka dni temu Szef Kuchni Wiesław Bober wraz z małżonką Grażyną i przyjaciółmi wzięli udział w orientalnej uczcie smakowej, wybrali się bowiem w kulinarną podróż do Maroka. Wyprawa obfitowała oczywiście w degustacje...

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia

Owoce morza w autorskiej restauracji Wzorcownia Na początek szybka definicja dla przypomnienia Owoce morza (wł.: frutti di mare) – jadalne skorupiaki i mięczaki morskie spożywane przez człowieka, rozmaicie przyrządzane lub surowe. W krajach...

Przez żołądek do serca cz.1

Przez żołądek do serca cz.1 Walentynki powinny trwać cały rok, można powiedzieć, że w Restauracji Wzorcownia trwają codziennie. Obiady dla zakochanych, romantyczne kolacje czy rodzinne spotkania to idealne momenty na wspólną degustację potraw, które pobudzą nasze...

Jak przygotować comber z królika?

Jak przygotować comber z królika? Naszą kulinarną podróż rozpocznijmy od wyjaśnienia słowa ''comber'' Comber [niem.], krzyżówka, mięso z kością z części lędźwiowej grzbietu zwierząt rzeźnych (gł. owiec) i łownych, także królików. A o tym jak przygotować...