VII Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu

Szef Kuchni Wiesław Bober jak zawsze aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce. 26 października 2018 we wrocławskim Haston City Hotel przy ulicy Irysowej 1-3 odbył się VII Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu. Wiesław Bober, jako jeden z najbardziej cenionych szefów kuchni w kraju, podczas konkursu pełnił rolę Jurora. Do pozostałych Jurorów należeli: Jerzy Pasikowski, Giancarlo Russo, Teo Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa, który zarazem prowadził galę konkursową.

W konkursie ogólnopolskim uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika. Na początku odbyła się konkurencja sprawnościowa z udziałem drużyn szkolnych. Uczniowie mieli w jak najkrótszym czasie wykonać 10 zrazów zawijanych. Następnie byliśmy świadkami konkurencji głównej, która zakładała wykonanie potrawy opartej na wołowinie – w formie przystawki ciepłej i dania głównego.

Zobaczcie poniżej co się działo we wrocławskim hotelu Haston i jak przebiegała rywalizacja konkursowa:

Szef Kuchni Wiesław Bober o Wrocławskim Kulinarnym Rajdzie Mistrzów

Jak ocenił zmagania drużyn szkolnych Szef Kuchni Wiesław Bober? Co przygotowali kucharze profesjonaliści? Jak w skali krajowych konkursów kulinarnych plasuje się Wrocławski Kulinarny Rajd Mistrzów?

Tego dowiecie się oglądając poniższy film, będący mini relacją z wydarzenia:

Jak widać, atmosfera VII Kulinarnego Rajdu Mistrzów była wspaniała. Czekamy na kolejne konkursy kulinarne z Szefem Kuchni Wiesławem Boberem w roli Jurora 🙂

Zachęcamy do przypomnienia sobie innego konkursu, Konkursu Kulinarnego Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2018”, o którym była już mowa na naszej stronie. Wiesław Bober również zasiadał podczas niego w gronie Jury.

Zapraszamy do śledzenia strony Szefa Kuchni Wiesława Bobera na FB 🙂